Bildevisningen fylte Forsmannssenteret: 139 mm nedbør på 1 døgn i 1950

Bilder fra flommene i 1935 og i 1950 viste Knut Oustorp og Jens Petter Rønning på bildevisningskvelden til Sandefjord Lokalhistoriske Senter på Forsmannssenteret torsdag kveld. Den fullsatte salen fikk høre at herredsagronom Røhr målte 139,1 mm nedbør på 1 døgn i 1950 og 87 mm nedbør på et døgn i 1935, i Sandefjord.
3. full sal på Forsmannssenteret red.
8. avisartikkel om flom 1950 red  1. fra venstre Jens Petter Rønning Svein Olav Løberg og Knut Oustorp red
Avisartikkel fra 25 august 1950. Bilde til høyre : Fra venstre Jens Petter Rønning, leder i Sandefjord Lokalhistoriske Senter Svein Olav Løberg og Knut Oustorp rett før bildevisningen begynte.
Mer


Det ble store problemer med oversvømmelser og det ble bygget en flomkloakk for å ta unna ved store nedbørmengder i 50 åra fra Modalen til Badeparken. I tillegg viste de bilder fra byggingen av innfartsveien som skulle fram. Bildene var fra arkivene til Sandefjords Blad og Sandefjord Kommune.

Tempobanen
Mange barn hadde sin barn- og ungdomstid i dette området på 50-tallet. De mistet snart sine spennende og populære lekeområder som Tempo-banen, ”Tælaverket” og Rukla-området. Bilder fra barns lek i området var populært og mange barn ble gjenkjent. Tempolaget ble kretsmestere i 1936 og Tempo gikk senere inn i Runar, fortalte Knut Oustorp. Om vinteren var det skøyteis på Tempobanen. All murstein til Sandefjord Kirke kommer fra Teglverket som var i drift fra 1898 til 1913.
10 gutt spaserer på planker red 12. Rukla om vinteren. red.
Farlig lekeplass til venstre ? Til høyre fra Rukla og begynnelsen av Landstadsgate en vinterdag vi ikke har hatt på lenge nå.

Store endringer
Mange av de 150 bildene viste endringene fram til i dag. Hus er revet og gater endret. Endringer er det også på hva barn fikk lov til. Rundt 1950 var alt greit for foreldrene bare vi kom hjem til middag. Hvem ville tillatt barn å gå opp på Sukkertoppen i dag, spurte en svært opplagt Knut Oustorp.