Ukas bilder – uke 12

Orientation: 1
« 2 av 2 »

Vellykket hyggekveld for trofaste medhjelpere

Torsdag 14 mars var det hyggekveld for medhjelpere, eller dugnadsfolk, på Pukkestad med styret som vertskap. Til sammen var det  32 frammøtte, inklusiv styret. Takket spesielt ble Olaf Akselsen i Sandefjords Blad som dette året pensjonerer: Han ble takket av Jens Petter Rønning. Samarbeidet med Olaf har bidratt til at foreningen har fått tilgang til svært mange gamle bilder, sa Rønning.

Olaf Akselsen ble takket for samarbeidet med bildegruppa av Jens Petter Rønning. Jeg håper samarbeidet fortsetter selv om du dette året blir pensjonist, sa Rønning.
Leder Grethe Verde fortalte om erfaringene sine med at hun var Norges første kvinnelige seilflyinstruktør. Hun delte mange historier med oss, også nødlanding med ødelagt fly som resultat, på Gvarv. Men med meg gikk det bra, sa hun. Her forstyrrer fotografen henne i en samtale med Henning Aasen som er nytt styremedlem.

På dugnadskvelden ble det servert reker med tilbehør samt god drikke med Unni Aspaas som ansvarlig for gjennomføringen av kvelden.

Grethe Verde takket som ny leder arbeidsgruppen som utformet BOKHYLLA. Bokhylla er en oversikt over all lokalhistorisk litteratur lagt inn i et Excel-ark. Med i arbeidsgruppen var Harry Rove, Anders Haukås, Even Haughem, Anders Bredal og Jens Petter Rønning.

Fra venstre Øyvind Hem, Solfrid Røed, Inger Miscov Larsen og Turid Klausen i diskusjon.
Mer

Fra venstre Bjørg Karlsen, Berit Vinslid, Kari Gjelstad og Berit Lohne. De tekster bilder etter scanning på tirsdagene om kvelden
Her ser vi Inger, Turid og Unni under forberedelsene til festen
Bilde fra salen under arrangementet hvor det i tillegg til Grethe Verdes innlegg var allsang og flere personer fremførte dikt og kom med gode historier.

Bokhylla – en oversikt over bøker, hefter, filmer, lørdagssider og kulturminner

Sandefjord Lokalhistoriske Senter (SLS) har samlet en oversikt over bøker, hefter, filmer, lørdagssider fra Sandefjords Blad og kulturminner fra Sandar Historielag. Opplysningene er lagt inn i et excel-ark som kan lastes ned, bearbeides og lagres etter eget ønske. Her kommer det nyheter og tillegg etter hvert som nye elementer kommer til i det vi kaller Bokhylla. 

Bokhylla har link i linkraden øverst på denne nettsiden.

Anders Haukås demonstrerer her hvorledes en sorterer etter hva en «leter» etter.

Kildelisten er laget som en tabell der man kan sortere linjene etter visse «sorteringsord». I hver kolonne finnes denne muligheten, men det er «Hovedgruppe-kolonnen» som benyttes til grovsorteringen.

Det er ei arbeidsgruppe bestående av Harry Rove, Even Haughem, Anders Haukås, Anders Bredal og Jens Petter Rønning som har gjort en kjempejobb.

Ukas bilder – uke 11

Orientation: 1
« 1 av 3 »

Ukas bilder – uke 10

Orientation: 1
« 1 av 3 »

Torghandel og Jordbærplukking trakk folk på Pukkestad torsdag kveld

50 personer hørte Vidar P. Andresen vise bilder og fortelle om torghandelen som forsvant og jordbærplukking i Helgerødkretsen. Torghandler Sigurd Gogstad og kona Kari supplerte Andresen med egne historier fra sin tid på Torget fra 1962 til 1984.

Vidar P. Andresen under orienteringen om torghandel
Her er Sigurd Gogstad fotografert ved torgvogna i 1966.
Her ser vi deler av salen hvorav nokså mange hadde plukket jordbær og handlet på torget.

ÅPEN KVELD – Torsdag 28 februar kl. 18 – Torvhandelen som forsvant og Jordbærplukking på Helgerød

Vi inviterer til ny ÅPEN KVELD på Pukkestad torsdag 28 februar kl. 18

Det vil bli vist en bilder og fortalt om både torghandelen som forsvant og jordbærplukkingen som er overtatt av utenlandske plukkere. Med oss får vi de tidligere torghandlerne Åse Gether Kruse som stod på Aagårds plass og Sigurd Gogstad som hadde vogn på Torget, sier forteller Vidar P. Andresen.

– Jordbærplukking i Helgerødkretsen med skoleungdom som syklet hjemmefra kl. 6.00 – Den uformelle praten over kaffen. – Vi ønsker alle aldersgrupper velkommen.

Gratis inngang.

Ukas bilder – uke 9

Orientation: 1
« 1 av 3 »

Ukas bilder – uke 8

Orientation: 1
« 1 av 3 »