Styret vil diskutere nedstengingen på nytt 16 juni

Styret var tirsdag samlet til styremøte på Pukkestad. Her besluttet de å møtes igjen 16 juni for å vurdere når aktivitetene bør og kan starte opp igjen til høsten. Det var 1 m mellom styremedlemmene fordelt på 3 bord med Antibac på hvert bord. 


Fra venstre Grethe Verde, Unni Aspaas, Inger Wabø, Karl Einar Schrøder-Nielsen, leder Svein Olav Løberg, Bjørn Hørnes og Vidar P. Andresen (fotogra, ikke på bildet).
Henning Aasen og Øystein Rismyhr hadde meldt forfall til møtet.
 
Unni Aspaas som er leder av Unnis Cafe på Pukkestad hadde nok den gjeveste matpakka. Alle hadde med egen mat og drikke.

Historien om Torp Sandefjord Lufthavn

I disse Koronatider med sterkt redusert flytrafikk passer det kanskje å se en film på 12 minutter om forhistorien til Torp Flyplass. Flyplassen ble finansiert av Nato og stod klar i 1956. Sivil del åpnet i oktober 1959 uten å ha en eneste flyrute. Øyvind Skaunfelt tildeles en stor del av æren med å få Torp opp og gå. I 1961 fikk han tillatelse til kommersiell drift med småfly. Denne og flere filmer er utlagt på Bokhylla på denne nettsiden
Se filmen Historien om Torp her

Sandefjord Lufthavn Torp slik vi kjenner den i dag. Virksomheten tar seg snart oppover igjen

8. og 9. mai 2010 markerte SLS 65-års fredsjubileum

Det skjedde med utstilling og mimretreff i Pukkestadlåven. Utstillingen gikk over to dager, forteller Sven Erik Lund. Vi hadde invitert folk til å låne ut det de hadde, og de kom med bilder, rasjoneringskort, aviser, våpen, klær, tobakksplanter, krisevarer, ukeblader, uniformseffekter, brev og tyske dokumenter. Alt ble registrert og stilt ut i glassmontre og på skjermbrett. Initiativet til arrangementet kom fra Bjørn Kvarenes, som eide gjenstander og rekvisitter fra krigen og fredsdagene.

Her er det fullsatt sal i første etasje på låven på Pukkestad 8 mai. Bjørn Kvarnes ledet begge dagene.

Til mimretreffet hadde vi invitert og avtalt med mennesker som kunne fortelle om inntrykk, erfaringer og opplevelser fra krigen og fredsdagene. Det var folk fra deltagersiden under motstandskampen, og det var husmødre som kjempet på sin families hjemmefront for å holde familie og husholdning gående i de strenge krise- og knapphetstidene, da selv poteter var mangelvare. Takk til Sven Erik Lund som har sendt oss dette.

På bildet leser Bjørn Kvarnes om den Amerikanske hjelpen til Norge.
Her fra utstillingen med blant annet aviser og diplomer.

Da freden brøt løs 8 mai 1945

8 mai 2010 skrev Bjørn Hoelseth en lødagsside, for oss, i Sandefjords Blad. Her skriver han om at for mange startet feiringen og fredsrusen allerede 7 mai. Artikkelen kan leses på linken under som PDF ( Teksten kan gjøres større ved å klikke på + når markøren føres til høyre for siden.)
Gå til Lørdagssiden her

Ut på ettermiddagen ble det «svart av folk» i Storgata.De hørte på nyhetssendinger fra London og sang og jublet.

Johan Evensen & Sønner – Bandar Abbas Express

PÅ nettsiden her under linken Litt av hvert finner vi denne filmen. Suez-kanalen i 1967 ble stengt for all skipstrafikk på grunn av seksdagerskrigen, ble det bestemt å bruke lastebiltransport for å forsyne norske skip som seilte i det fjerne Østen med originaldeler.
Transportbedriften Johan Evensen & Sønner AS i Sandefjord hadde erfaring med lastebiltransport til fjerntliggende områder, og de tok derfor jobben med å frakte skipsdeler til Bandar Abbas ved den Persiske Gulf i Iran.
Se filmen her

Bildet er kopiert fra filmen – spennende historier

Film og fotokveld – Krigstemaer – Vestfoldarkivet

Vi videreformidler epost fra Fototeamet i Samlingsforvaltningen som har gjort klart foto, filmer og podkast med tema fra krigens dager, og dette vil bli lagt ut og være tilgjengelig fra i dag, 29. april. 
Svart hvitt fotografi av båt

Rune Sørlie har skrevet en spennende artikkel om vaktbåten Pol 3,  med tilknyttende fotosamling tatt av Th. Larsen, mens Jon Anders Røise har hatt ansvar for film og podkast. Han har digitalisert to filmer: en om Milorggutter som heiser flagget til topps i Brunlanes i mai 1945, og en annen handler om grenselosene, altså dem som risikerte livet ved å føre flyktninger over til Sverige under krigen. Gå til nettsiden på linken under:
Se bilder, film og hør podcast fra krigens dager her