Mimretreff lørdag 26. februar 2011 på Kurbadet

SANDEFJORD LOKALHISTORISKE SENTER inviterer til mimretreff for dere som vil mimre og humre tilbake til barndom og ungdomstid på 1950- og 60-tallet.

Som under første treff 4. desember skal dette være en uhøytidelig hyggestund med mye spontanitet og munstrasjon. Vi viser bilder fra Sandefjord i nær og gjenkjennelig fortid. Folk i salen kommer så med kjappe opplysninger og minner knyttet til bildene. Andre henger seg på og supplerer med sine opplysninger. Alle kan si noe. Av slikt blir det lokalhistorie med en livlig blanding av humor, dramatikk og en og annen rørelse.

Tore Ekeli, vår venn i dag og manges venn i 60-tallets Sandefjord, var her 4.12 og kommer tilbake for å øse av sin gode hukommelse.

Kjell Børresen fremfører en herlig monolog, som vi har kalt «En Framnæs-arbeiders vemodige tilbakeblikk». En treffende og sorgmunter mimring fra en pensjonist som lengter litt tilbake til glanstidene på verftet.

Kø på nedre kinoKino-Larsen

Nedre». Minner om køståing, sniking til voksenfilm, holde rundt kjæresten, spenning, romantikk og moro – og ikke minst den ruvende Kino-Larsen. Kinobildene ovenfor er tatt av Henrik Sandberg, og her gjengitt med velvillig tillatelse fra Tore Sandberg.

motorsykkel

Noen med minner fra viserguttjobb måtte bare tråkke, andre ble etterhvert motoriserte, som hos Odd Gleditsch Farvehandel, som var eier av denne. (Bildet er tatt i Jotuns museum.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *