Fortellertreff om barndom og oppvekst i Sandar og Sandefjord på 1940- og 50-tallet; Forsmannsenteret lørdag 22. oktober 2011

Tre vitale seniorer med god hukommelse og lyst sinnelag skal gi oss glimt fra ulike oppvekstmiljøer, arbeidsplikter og gledesstunder. De tre innleder, og dere i salen kan ta ordet med egne minner og opplysninger, slik det er vanlig på Sandefjord Lokahistoriske Senters populære mimretreff.
FRANK O. ERIKSEN forteller om pedaltråkk og muntre og rare episoder i viserguttyrket på 1950-tallet, da alle kjøpmenn måtte ha visergutt, for kundene skulle jo ha stort og smått bragt til døren.
KÅRE SEIM forteller om oppvekst blant dyr og folk på bondegård i etterkrigstiden, med strie arbeidsøkter også for barna, men i tillegg mange gleder og en lærerik og stabil start i livets langvarige skole.
ARNE MOE, bygutten fra Ekeberggata som fartet vidt og bredt og uvørent og kom ut for en lang rekke risikable episoder, bl.a. som budbringer i meget ung alder under krigen.Fortellertreff 22102011

Bildet av denne glade guttegjengen i Prestehagan gjengis her for å illustrere tiden vi skal mimre om lørdag. Klærne og sveisen, humøret også, er karakteristiske kjennetegn. At vi ikke har bilde av en tilsvarende jentegjeng, får vi prøve å bøte på hvis noen seniordamer kan se gjennom bildebunkene sine fra barndomsårene.
Foto velvillig utlånt av Otto Aagesen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *