Førjulshyggetreff med bondegårdsminner, omvisning, smaksprøver og salg av ekstra god spekepølse på Pukkestad gård lørdag 26. november 2011

Dette blir et enkelt komme-innom-treff med litt av hvert, men uten nøye fastlagt program. Du kan delta i det du ønsker, for eks.:

HØRE JULEMINNER FRA BONDEGÅRD
Sett deg ned hos Gunlaug (Riis Aakerholt) og Gunnar (Vataker) og lytt til deres minner om juleforberedelser og -feiring under oppveksten på bondegård i etterkrigstiårene. Dette er nostalgi for voksne og mye å undre seg over for små og store barn.

BESØKE ET GAMMELDAGS KLASSEROM
Besøk klasserommet i 2. etasje, sett deg ned på gamle pulter, bla i fortidens lærebøker og fornem din egen skoletid i nær fortid. Lærere er tilstede. Også dette er for barn og voksne.

MYE Å SE OG MIMRE OM
Se på hva vi ellers stiller ut av eldre tiders gjenstander i 2. etasje – litt kjøkken, litt stueinteriør, litt butikk og noen redskaper. Bl.a. kan du se igjen 50-tallets elegante radiokabinett, datidens underholdningssentral i hjemmet.

SMAKSPRØVER OG SPEKEPØLSESALG
Kom og smak en særdeles god spekepølse av den sorten de kunne være bekjent av å sette på et rikholdig bondegårdsjulebord, mørk og smakfull. Dette er snadder som pålegg, snacks og nattmat. Vi selger hele pølser og oppskåret i hektopakker.
Hyggelige priser.

Førjulstreff_a

Det er vår oppgave å se tilbake på nær fortid. Her ser vi på et enkelt stueinteriør fra 1950-årene, fotografert i Oslo Bymuseum. Radioen var midtpunktet den gangen, da
Rundtomkring, Leif Rustad, Mr. Cox, Paul Temple og Rolf Kirkvaag ga spenninng og underholdning til folket.

Førjulstreff_bFørjulstreff_c

Snakk om kjøredoninger med kontrast! Men førernes lykkefølelse behøvde ikke være så ulik. Man fikk nemlig stor frihet og aksjonsradius med en Tempo Lett på 1950-tallet, selv med 50-kubiks motor og to gear. Friskluft ga den også.
Det gule vidunderet er en Chevrolet Corvette, sportsbilserien GM lanserte i 1953. Denne er fra 1955. Begge bildene er tatt på Teknisk Museum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *