Mimretreff på Pukkestad gård torsdag 26. april 2012

Da skal vi igjen vise bilder på stort lerret fra 1940-, 50- og 60-tallets Sandar og Sandefjord for å se oss tilbake til barndoms- og ungdomstidens gater og steder. Som vanlig ber vi om spontanitet fra publikum. Det vil si at så fort du gjenkjenner noe på et bilde, forteller du det til oss andre. Dette kaller vi aktiv historieformidling fra nær og gjenkjennelig fortid. Altså: fri flyt av minner om episoder, begivenheter, personer, hus, butikker, biler, bedrifter og hva du ellers husker. Så blir det vår oppgave å notere opplysninger til bildene, slik at byen får varig nytte av det som erindres.mimretreff 26042012_a

Gemyttlig stil i drosjenæringen før i tiden. Bildet er tatt av den ivrige amatørfotografen Sigurd Andersen. Han var selv drosjesjåfør, det forklarer vel humøret og den ledige
stilen. Her har sjåførene tatt oppstilling ved brygga, der de kanskje venter på
hjemkommende hvalfangere. Bildet tilhører Gunnar Johannessen, som har lånt
oss en stor del av Sigurd Andersens etterlatte bilder.

mimretreff 26042012_b

I disse loppemarkedstider er det litt morsomt å vise dette bildet fra gårdsplassen bak Hans Sperre a/s. Kanskje var dette et av de aller første loppemarkedene i Sandefjord. Vi kan vel tenke oss at Sofie Sperre var en av drivkreftene bak det. Blant medlemmene finnes det i hvertfall én som kan fortelle om byens loppemarkedpionerer. Fotografens navn er ukjent, men Gro Sperre har lånt oss bildet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *