Mimretreff om Nybyen og Rukla lørdag 12. mai 2012 på Forsmannsenteret

Så møtes vi igjen, folkens – til et uhøytidelig, opplysende og opp muntrende mimretreff. Denne gangen med Nybyen og Rukla som tema. Og der er det mye å hente av minner fra barndom og oppvekst, sier de som bor der og har bodd der. Rukla er det riktignok ikke så mye igjen av, kanskje bare lasarettet, men minnene lever, så la oss høre dem lørdag.
Som vanlig på mimretreffene våre blir det bilder fra 1940-, 50- og 60-tallet  supplert med minner om gater, hus, mennesker, butikker, lek, skøyerstreker og småkriging med nabolagsgjenger. Spontant, snilt, humørfylt og mentalt stimulerende skal det bli.NicolaysenGassverkstomta

Alle hus på bildet til venstre er borte, men treet står der fortsatt. Fotografen har stått i Landstads gate, som på bildet munner ut i Prinsens gate. Inn til høyre går Rosenvolds gate, som den fortsatt gjør. Her har kjøpmann Nicolaysen stengt kolonialbutikken for godt, og det har nok godtebutikken Jensen på hjørnet i huset til venstre også. Ellers i Nybyen var det to kolonialer og ett melkeutsalg – og så baker Alfheim, da.

Huset på bildet til høyre på gassverkets tomt sto lenge igjen etter at Sandefjordsveien hadde overkjørt det meste av Rukla, men også det måtte vike for en ny tid og Sandefjords nye brannstasjon.

Foto: Begge av Henrik Sandberg. Gjengitt med tillatelse fra Tore Sandberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *