Kåseri og mimretreff om buss- og drosjetrafikken i Sandar og Sandefjord i nær og gjenkjennelig fortid på Forsmannsenteret lørdag 17. november 2012

Finn Egil Johannessen tar seg av busstrafikken, Frank O. Eriksen tar drosjene. Begge har bil og trafikk som stor interesse, og begge kommer med ilder, historikk og historie om biler, eiere, sjåfører, passasjerer, ruter, holdeplasser og episoder.
Du kan komme med dine minner og historier, for dette skal jo også være et mimretreff med humring og spenst . Vi har jo alle vært passasjerer i disse doningene, særlig den gangen folk flest var avhengige av offentlige transportmidler.Buss og drosje_b

KAOTISK PÅ AAGAARDS PLASS. Her er Haukerød Ring på vei inn fra Dronningens gate. En busssjåfør den gangen skulle ikke bare ha godt humør, men årvåkenhet og fingerspissfølelse for trafikk fra alle kanter og kjøregreier. Mye å se i dette bildet: Den særpregede murgården, dengang eid av Odd Fellow, står der fortsatt. Arne Sagaas er
skjult av bussen, men Sigurd B. Gade og naboen Myhre Kjøtt synes. I øverste vindu over Gade bodde bl.a. Sigurd Andersen, han som har tatt drosjebildet til venstre, sammen med broren Jors. Til høyre ses en av drosjene, en meget sjelden Kaiser.
Gutten og damen på sykkel i krysset ved PV`n er kanskje også til å kjenne igjen? Bussbildet og ruteannonsen er utlånt av Finn Egil Johannessen.

Buss og drosje_c

Sigurd Andersen var drosjesjåfør og ivrig amatørfotograf, noe Bildebasen vår på internett har fått nyte godt av. Her har han knipset en munter kollegagjeng supplert med blid dame, som Knut Østenby til høyre har et ekstra godt tak på. Vet du hva de tre andre heter, tips oss.Husker du forresten da noen av drosjene het Simca, Fiat, Rambler, De Soto, Vauxhall, Volga, Zim, Opel, Plymouth og Nash?                         Bildet er utlånt av Gunnar Johannessen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *