Hvem var dr. Thaulow egentlig ?

Tirsdag på formiddagssamlingen fortalte Svein Ingebretsen om slekta bakover til dr. Thaulow. Det var imponerende mange flinke personer i slekta hans som Ingebretsen fortalte om. Dr. Thaulow var født i 1808 og kom til Sandefjord i 1830. Da bodde det 780 mennesker her.

Svein Ingebretsen og Henrik B.Taulow 1655-1717 lite  Svein Olav takker Svein Ingebretsen lite
På bildene Svein Ingebretsen til venstre og leder Svein Olav Søberg til høyre når han takker for foredraget.

Mer

Den nyutdannede legen, grunnleggeren av Sandefjord Bad, Dr. H. A. Thaulow kom altså til ladestedet Sandefjord som byens første faste lege.
I 1837 åpnet Sandefjords Bad sine dører som landets første kurbadanstalt og var i drift til 1939. På et senere formiddagstreff vil vi kunne høre Ingebretsen fortelle mer om Dr. Thaulows liv i Sandefjord og senere på Modum.