Utstillingen «Redskap og bruksting fra Sandar Bygdesamling» fikk en pangstart

Ved åpningen av utstillingen «Redskap og bruksting fra Sandar Bygdesamling» på Pukkestad Gård på lørdag, sto folk i kø for å komme inn og se. I det litt sure vårværet fristet det med kaffe og rundstykker. Leder av Sandefjord Lokalhistoriske Senter, Svein Olav Løberg, fortalte kort om da Anders Jahre kjøpte eiendommen i 1950 og ga den som Bymuseum til Sandefjord kommune og historien om Pukkestad Gård fram til i dag.
Mer

Da Sandar Spelemannslag, med Svein Aakerholt som humørfylt leder, fortalte om de ulike musikkstykkene fra den rikholdige Vestfoldmusikken, var det så fullt i lokalet, at de sist ankomne sto ute i gangen for å høre på den lokale folkemusikken.
De to inviterte karene, Gunnar Vataker og Karl Karlsen, fortalte villig om eldre redskaper og bruksting fra Sandarsamlingen som Leif Hunskaar sto i spissen for å samle i perioden fra ca 1940 og utover. Utstillingsleder Gro Midttun delte ut blomster til aktørene i spelemannslaget og de inviterte veteranene fra bondestanden.

Sandar spelemannslag

Sandar spelemannslag

Gro Midttun sammen med Gunnar Vataker (t.v.) og Karl Karlsen

Gro Midttun sammen med Gunnar Vataker (t.v.) og Karl Karlsen