«Med Widerøe over Sandefjord i 1950-årene»

Utstillingsåpning lørdag 25.6. kl. 13.00 på Hvalfangstmuseet. ( Dørene åpnes kl. 12.50. )
GRATIS inngang på lørdag.
 Årets sommerutstilling er et samarbeid mellom oss i Sandefjord Lokalhistoriske Senter og Hvalfangstmuseet. Utstillingen er delvis finansiert av midler vi ( SLS) fikk fra Sandar Husdyrtrygdelags legat ved deres  nedleggelse. Den viser et utvalg av såkalte «skråfoto» fra Sandefjord, nemlig fotografier tatt fra luften av flyselskapet Widerøe på 1950-tallet.

Fotografiene gir rikelig anledning til å mimre over gamle dager og viser samtidig hvordan landskapet i våre nære omgivelser har forandret seg i løpet av en mannsalder. 

I tilknytningen til utstillingen vil det også bli vist et bildespill med flere «skråfoto» og fotografier av livet på landsbygda i vårt distrikt.
2. Hvalfangstmuseet   1. Sfj lokalhist senter
montering red.    Utstillingsprofilering
Bildet til venstre viser Bjørn Viggo Liverød og vår leder Svein Olav Løberg montere bildene. Til høyre fra venstre Vidar P. Andresen, Øyvind Thuresson og Dag Ingemar Børresen begge Hvalfangstmuseet.

En planlegger senere å vise bildene mer lokalt og for landbruksorganisasjonene som bidro med finansieringen. Æres bør Harald Fevang som hadde ideen og museet for effektiv gjennomføring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *