Vellykket åpning av Hvalfangstmuseets sommerutstilling

I tillegg til Widerøebilder over Sandefjord i 50-åra ble det på åpningen lørdag 25 juni servert ertesuppe laget av Svein Rolstad, (fjordens beste ertesuppe iflg ham selv og Harald Fevang). Daglig leder Dag I. Børresen ønsket velkommen til utstillingen, og sa at utstillingen var et samarbeid mellom museet og oss i SLS,.

Børresen sa at SLS hadde tatt kontakt, da de visste om Widerøe-bildene som museet satt på. Han takket SLS for initiativet.

Utstillingsåpning Dag og Svein Olav dag justert lite   Salen dag red forminsket
Fra venstre Leder i SLS Svein Olav Løberg og til høyre daglig leder på Hvalfangstmuseet Dag I. Børresen under åpningen. På skjerm ble det vist arbeidsbilder og flere bilder enn de som henger på veggene. Alle foto: Inger-Lise Ackenhausen

Svein Olav Løberg fortsatte med å ønske velkommen, og takket for godt samarbeid med museet, og forklarte hvordan det hele hadde kommet i gang. SLS søkte om og  fikk 50 000 kr i forbindelse med avviklingen av Sandar Husdyrtrygdelags legat som brukes på utstillingen.

Gunnlaug R.Aa + 1 til red str.     Bildene studeres red. str
Etter
åpningen ble bildene studert nøye av de frammøtte.

Videre fortalte Løberg om jobben med å velge ut bilder, samarbeidet med Øyvind Thuresson, Dag I. Børresen og Bjørn Viggo Liverød fra museet, samt hjelp av Reidar Ottesen og Roar Ellefmo for hjelp til å finne ut hvor de ulike bildene var fra. Utstillingen skal være på museet fram til september.

Løberg sa at SLS vil lodde interessen om visninger i de ulike kretser, samt at vi ville gå ut til bondelag, foreninger og andre interesserte om lokale visninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *