Vellykket åpning av utstillingen – Skatter fra skoleloftet

Mange fant veien til Pukkestad på åpningen av skoleutstillingen lørdag. Nestleder Lars Flagstad åpnet og sa mye av æren for gjenstandene her skal tilskrives Finn Setlo som har samlet mange av gjenstandene som ble vist fram. Utstillingsansvarlig har vært Gro Midttun i samarbeid med skolegruppa.
apning-av-skoleutstilling  barnesanger-unni
Til venstre ser vi Lars Flagstad under åpningen av utstillingen. Til høyre ser vi Unni Aspås sammen med elever fra Sande Skole som sang kjente barnesanger.

Sanger vi husker fra barneskolen ble sunget. Det var bl.a. :
– Lille Lotte
– Lua av
– Hurra for deg som fyller ditt år.
– Da klokka klang
– Sladrehank
– Vi har ei tulle med øyne blå
– Lille postbud min due
– Kjære Gud jeg har det godt.

Flagstad sa at skoleutstillingen i annen etasje på Pukkestad består av skolestue, teknisk avdeling med bl.a. sparekasse og en samling av dyr. Hver vår arrangerer skolegruppa i foreningen en skoledag for alle 4 klassinger i forbindelse med den kulturelle skolesekken, opplyste Flagstad.

penn-og-blekk   penal-og-ransel
Populært syntes barna det var å skrive med penn og blekk. Penalet på bildet til høyre kjente mange igjen. Likeledes dyrene på glass på bildet under. Vet noen hva slangen på det store glasset heter?

slange-pa-glass  spanskror
Plakaten ved spanskrøret på det høyre bildet forteller at bruk av spanskrør ble forbudt  i Sandefjord i 1910. Utstillingen er også åpen tirsdag fra kl. 10 – 20.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *