«Historielaga» i Sandefjord på møte og omvisning i Andebu- Herredshus med egen arrest

Fredag var det nytt møte mellom alle «historielaga» i Sandefjord. Denne gangen var det på Herredshuset  i Andebu med Andebu Fortidslag som vertskap. Bjarne Sommerstad viste oss rundt på bygget, mens leder i fortidslaget Arvid Vegger ledet møtet.
 
Til venstre Bjarne Sommerstad som forteller om byggingen av Herredshuset som stod ferdig i 1927. Halve byggesummen kom fra giver. Bygget hadde innlagt vannklosett og egen arrest siden lensmannen var i huset. Se bilde til høyre.

Gulli Skoletur
Etter møtet i herredshuset var det omvisning på Gulli Skole som var i drift fra 1892 til 1958. I «storskolen» er det i dag skolemuseum med 600 gjenstander og mange klassebilder.
 
Til venstre fra omvisningen i Skolestua. Til høyre ser vi fra venstre Arvid Vegger, Andebu, Lars Flagstad, Jørund Holst Hansen, Inger Lise Fevang Jensen og Wenche Nyberg ( alle fra Sandefjord).
På møtet drøftet en samarbeid om ei brosjyre og oppnevnte en redaksjonskomite og diskuterte samarbeidet framover samt at Bjarne Sommerstad orienterte fra arbeidet i hovedutvalget han leder. ( Klikk på bildene )

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *