Bildevisningen om områdene rundt Raveien i 1957 fylte Pukkestad

Svært mange husket de kjøpte frityrstekt kylling og chips hos Skjellhuset på 70-tallet. Det kom fram på visningen av Widerøebilder rundt Raveien fra 1957 torsdag kveld hos Lokalhistorisk Senter på Pukkestad. Kjell Arne Bøe kåserte lunt rundt bildene, mens flere fremmøtte supplerte han. Bø steppet inn på kort varsel for Harald Fevang som hadde mistet stemmen.

Her ser vi Kjell Arne Bøe, stående, nærmest Kjell Børresen og leder Svein Olav Løberg ved pc-en.
Mer

– Det er artig å se bilder av området rundt Raveien fra egen barndom. Det er store forandringer, var det flere i salen som kommenterte. Det var bilder fra området før Hunsrødfeltet, Pukkverket og den nye E-18 ble bygget.


Skjellhuset ( i krysset ) før de begynte med salg av frityrstekt kylling.

Bilder av boliger og butikker langs Raveien, deriblant Tingvoll Kolonial var det mange av. Mange gårdsbruk og forskjellig gårdsarbeid med hest var det flere bilder av. Mest kommentert var bildet av en gårdskar med slips som kjørte ut møkk med hest og støytekjerre hos Knut Engelstad, under krigen. Dengang pyntet mange seg til fotografering. Bildene av gårdsarbeid var fra boka Hanegal og vipereir, bind 3 i serien «Mitt kjære Sandefjord». Widerøebildene var lånt av Hvalfangstmuseet.
Det hele ble krydret med lokale sanger med leder Svein Olav Løberg som forsanger og Unni Aspås ved pianoet.

Senere planlegges det ny bildevisning fra Helgerød og Råstad og en fra Vesterøya og Østerøya.
   
Full sal og god pauseprat. ( Klikk på bildene og de blir større).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *