Alf Folmer trakk fullt hus på Atlantic med kåseriet om Hvalfangst på Syd Georgia, uteliv i Cape Town og livet i Sandefjord fra 1904 – 1945

Folmer fortalte levende og humoristisk fra sin fars dagbok; om livet på Syd Georgia, om havnebesøk i Cape Town og om sitt eget liv i Oslo og hos sin bestemor i Prinsensgate i Sandefjord. Han besøkte oss på Pukkestad 15 juni med det samme kåseriet som vi gjentok her for at flere skulle få høre Folmer. Bildet under viser Alf Folmer før foredraget begynte. ( klikk på bildene)
      
På bildet til høyre får leder Svein Olav Løberg overrakt filmen av Alf Folmer. Til venstre Inger Wabø som initiativtaker til møtet og nestleder Eigil Skalleberg overvåker det hele.
Mer

Her kan dere lese reportasjen fra kåseriet Alf Folmer holdt 15 juni.
Klikk her for artikkel

Salen var tydelig imponert av Alf Folmer som 97 år kjører fra Stockholm og viser bilder og kåserer uten manus. Likeledes at han han flere prosjekter på gang. Bl.a. en fotoutstilling i Karlstad i januar og ei bok om hans yrkesliv.
Under følger flere bilder fra kåseriet

  
Bildet til venstre viser Alf og foreldrene ca 1925.Til høyreser vi  bestemor Anna og bestefar Adolf.

     
Til venstre Alf sin far Edvin nederst til høyre. Fotografert i Cape Town i ca. 1923. Til høyre er vi på hvalbåt  med far Edvin til venstre og Harald til høyre.

   
Til venstre Synnøve som han fotograferte med fotoapparatet han fikk til konfirmasjonen i 1935. 65 år senere fotograferte han henne igjen. Hun var den vakreste jenta i gården sa Alf. Til høyre ser vi at Alf hadde flysertifikat. En buss han hadde brukt i jobben som arkitekt gjorde han om til campingbuss.
  
På bildet ønsker Svein Olav Løberg velkommen til møtet, mens Alf Folmer gjør klar PC-en.

Mange av de frammøtte sa de vil besøke fotoutstillingen Alf Folmer setter opp i Karlstad i januar med bilder fra hans reiser til stormaktene USA, Russland og China. Så begeistret var dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *