Historieforeningene møttes på Møllastua i Melsomvik

Mandag 20 oktober var de historiske foreningene i nye Sandefjord samlet til møte på Melsom Mølle. Leder Arne Østli opplyste at det i bekken som går mellom Akersvannet og Melsomvikbukta har drevet kverner, møller og sagbruk så langt tilbake som historien går. Første gang det er nedskrevet noe om dette er i «Rødeboken» fra 1397.
     
Til venstre ser vi utsnitt av de 18 representantene for historieforeningene. Ved enden av bordet sitter leder av Melsom Mølles venner Arne Østli. Til høyre ser vi fra høyre Lars Flagstad og Unni Aspaas. ( Klikk for større bilder)
Mer

På møtet fikk en historien bak Mølla. Den siste mølla var i drift til 1965 og i 1977 ble den revet og brent. Det var også meningen å rive Møllerstua, men enken etter mølleren bodde der og rivingen ble utsatt. Melsomvik vel og Hans Gerhard Sørensen engasjerte seg sterkt  i å bevare stua og det som var igjen av den gamle mølla.
Se hjemmesiden til Melsom Mølle her 

På møtet ble Arne Gregersen fra Sandar Historielag bedt om å ta initiativ til et lite arbeidsutvalg for koordinering og kontakt bl.a. mot kommunen. Alle foreningene ble anmodet om å melde seg inn i Sandefjord Kulturråd av Lars Flagstad. Slik kan vi kanskje få en historiegruppe under Sandefjord Kulturråd, mente Flagstad.
  
Til venstre skimter vi fra venstre Svein Ingebretsen, Kurbadets venner, Gunnlaug Riis-Aakerholt, Sandar Historielag, Bergsholm, Stokke Historielag og Arne Østli fra Melsom Mølles venner. Til høyre ser vi møtelokalet i den nye mølla.

Møllestua til venstre og nyoppbygd mølle til høyre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *