Kulturarven, Grensestein No. 2. er plassert på Pukkestad Gård

Her skal den stå i 2 år til Grans Bryggeri er ferdig med  utbyggingen mot Breiliveien, da forventes den flyttes tilbake til sitt opprinnelige plassering. Ordfører Bjørn Ole Gleditsch var meget hjelpsom og stilte omgående med mannskap.
Grensestein No. 2. er det vi kan kalle en « alfastein», den har som en av få stått på samme plass siden del ble plassert der for 130 år siden i 1888.

Mer

Grensestein No. 2. er det vi kan kalle en « alfastein», den har som en av få stått på samme plass siden del ble plassert der for 130 år siden i 1888, sier Harry Rove ivrig og stolt.
Mange av de andre grensesteinene som ble plassert
på den samme tiden, har fått nytt nummer og flyttet på nye steder. Alle grensesteiner er unike i kultur
sammenheng, men stein no. 2. er den eldste bevarte i klassen.
  

Sandefjord Lokalhistoriske Senter ser derfor stor verdi i å ta vare på alle grensesteiner  rundt byen, slik at grensen mellom Sandefjord og Sandar kan dokumenteres nå og i fremtiden.

Dette forsto også ordfører Bjørn Ole Gleditsch, som var meget hjelpsom og omgående stilte med mannskap og grave-løfte maskin for å flytte grensesteinen til et tryggere sted, under Bryggeriets bygge periode.

Det skal sies at Gran-ledelsen på bryggeriet, også ivret for at et slikt kulturminne ble trygt oppbevart til den kunne « fraktes hjem igjen til Breiliveien.

Studer gjerne steinen neste gang dere besøker oss på Pukkestad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *