Stort engasjement fra Rove og Hoelseth på Åpen Kveld

Rundt 50 personer fikk oppleve 2 svært engasjerte fortellere på Åpen Kveld på Pukkestad torsdag kveld. Harry Rove utdypet hans tidligere lørdagsside om strandsitter og verdensborger…, mens Bjørn Hoelseth kåserte rundt sin lørdagsside i september – Da Sandefjord var Norges Klondyke. ( Klikk på bildene for større bilder)
   Hoelseth til venstre og Harry Rove. Det ble også sunget Sandefjordsviser med Unni Aspaas ved pianoet og med leder Svein Olav Løberg som forsanger.
Mer

Rove fremholdt at utviklingen i Sandefjord var gått fra fattigdom til sjøfart til hvalfangst til industri til verdensborgere. Bønder i Sandefjord og Stokke har solgt tømmer siden 1220 til 1662 da Greven i Larvik stoppet det. Fra 1500-tallet begynte en å bygge egne båter i Sandefjord, i følge Rove. Han sa også at på 1800-tallet var inntekten i Sandefjord doblet så høy som i de andre Vestfoldbyene.

Hoelseth sa at etter 1 ste verdenskrig var det stor etterspørsel etter frakter og at det gjaldt å eie skip. Antall meglerkontor skjøt i været og under krigen var det 52 aksjemeglerkontorer i Sandefjord. Under en preken i kirken ble det sagt at en hadde sikret seg 5 tegningsrettigheter.
Hoelseth fortalte at for 200 år siden startet kampen om velstand med å ha flotte hus, møbler og interiør i Sandefjord.
Dette er kun korte bruddstykker fra hva de fortalte – kunnskapsrike var de.

 
Leder Svein Olav Løberg ønsker velkommen før han starter opp den første allsangen sammen med Unni Aspaas på pianoet.
  
Praten gikk løst i pausen – folk lot til å kose seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *