Otto Aagesen demonstrerte søking i vår bildebase

Tirsdag formiddag, på Åpent Hus, demonstrerte Otto Aagesen bruken av vår bildebase. 4754 bilder er foreløpig lagt ut på basen. Basen er søkbar. Totalt har foreningen nå samlet ca. 30000 bilder.  Det er nå viktig å få lagt flere bilder ut på basen slik at de blir tilgjengelig for flere, sa Aagesen.

Her demonstrerer Otto Aagesen søking på basen og svarte på spørsmål.

Du kommer lettest inn i basen fra forsiden av nettsiden vår under linken BILDER. Inne i basen kan du klikke på frisøk øverst. En kan videre klikke på avansert søk og for eksempel søke på person, sted, fotograf, emneord og ei rullgardin med motivtype. En kan også avgrense søket i tid.

Etter et søk kan en avgrense søket videre til høyre i skjermbildet. Det gjelder både i sjangre og i emner. Øvelse gjør mester.

Otto Aagesen har gjort en meget stor jobb med oppbyggingen av bildebasen. Her viser han fram noen før og nå bilder som Aagesen har laget.  Flere av disse er utstilt i våre lokaler på Pukkestad.

Bildebasen ble åpnet høsten 2012. Den har kommet i stand gjennom et samarbeid mellom oss og Sandefjord Bibliotek.

Bildebasen har to hovedmål: Å gi Sandefjords innbyggere mulighet til fotografiske tilbakeblikk. Dernest å gi varig beskyttelse og trygg oppbevaring av fotografier som ellers kan gå tapt for ettertidens generasjoner. Foreningen trenger flere personer som kan bli med på laget for å få lagt flere bilder ut på basen understreket Aagesen på demonstrasjonen tirsdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *