«Smakebit» på folkeskolen på 1950-tallet for 760 4-klassinger levert av 24 veteranlærere

De siste 2 ukene har 4 klassinger i Sandefjord fått oppleve å skrive med penn og blekk takket være 24 godt voksne veteranlærere på Pukkestad. Blant disse ble Veslemøy Drewsen takket for stor innsats med Blomster av «skolestyrerne» Dag Virik og Lars Flagstad.

Fra venstre Dag Virik, Veslemøy Drewsen og Lars Flagstad.

Lars Flagstad forteller under at dette er 7 gang  prosjektet «Flinke piker og raske gutter» i samarbeid med Den kulturelle skolesekken/Sandefjord kommune, kulturkontoret.  Prosjektet går i korthet ut på å gi elever på 4.klassetrinnet i kommunen en «smakebit» av folkeskolen på 1950-tallet.  Programmet for elevene er delt i tre – en skole-, friminutt og fritidsdel.
Mer


I skoledelen får elevene innføring i skriving med penn og blekk – skjønnskrift , og det viser seg at dette er en øvelse som de fleste setter stor pris på. Oppgavene skaper ro og konsentrasjon i en ellers livlig barnegruppe. Ute i friminuttet lærer elevene gamle sangleker, ballaktiviteter og paradishopping. I fritidsdelen får gutta innføring i «kaste på strek». Dette var en våraktivitet som stod sentralt på 50-tallet. Jentene lærer seg vippespillet «Kniksen» som er et kombinert regnespill og vippe- pinne spill.

I løpet av halvannen time foretar de en tidsreise til «analogetiden»  bort fra smarttelefoner, nettbrett, PC’er og annet digitalt utstyr, og det er ingen tvil om at de setter pris på dette bruddet med skolehverdagen.

I løpet av den tiden prosjektet har vært gjennomført har nær 5000 barn i Sandefjord besøkt skolen på Pukkestad gård og fått opplevd sine besteforeldres skoletid.

Takket være 24 godt voksne – eldste 86 år – veteranlærere og hverdagshelter har det vært mulig å gjennomføre opplegget som legges til de siste dagene i mai. 

Her takker Lars Flagstad lærerne for jobben de har gjort for 4 klassingene og spesielt Veslemøy Drewsen som har vært tilstede alle dagene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *