Stor interesse for mimrekvelden om Østerøya – Alle kom ikke inn for å høre Eigil Skalleberg

Torsdag kveld måtte flere dra hjem uten å komme inn på mimrekvelden på Forsmannsenteret, om Østerøya. Det var Eigil Skalleberg som mimret fra sin oppvekst på 50 tallet. Han fortalte at han kjørte melk til meieriet med hest og kjerre. Den hadde jernhjul. Han understreket samholdet ute på Østerøya.  

Eigil Skalleberg startet med å følge bussen fra Aagards plass utover til Østerøya. Det var ikke mange som hadde bil på 50 – tallet.
Et bilde med ei tønne på toppen av Tønsberg tønne ytterst på Østerøya. Kanskje er det forklaringen på navnet Tønsberg tønne, sa Eigil Skalleberg

Se flere bilder fra visningen under Mer

 

Dette gjerdet stoppet folk ytterst på Østerøya, mens jeg vokste opp. Men det hendte vi kom oss under gjerdet, sa Eigil Skalleberg. På bildet ser vi Helge Bonden. I dag er gjerdet revet og en populær tursti er anlagt ut til Tønsberg Tønne.
Bildet her er fra Skjellvika antakelig på 60-tallet siden campingsengene er tatt i bruk, antok Eigil Skalleberg.
Her er bilde av Bjørg Deinboll som var en grunder. Hun satte i gang med vevstue og laget møbelstoffer med flere ansatte. Hun dro til Portugal og importerte sau med spesiell ull. De kunne gå ute hele året.
Her er Eigil som holder lillesøster, mens faren ordner med hesten.
Stiger Pensjonat bygd rundt århundreskiftet. Hit kom det mange badegjester om sommeren ofte fra hovedstaden. Eigil fortalte at han 11 år gammel solgte moreller til badegjestene for å tjene penger til å kjøpe gear på sykkelen.
Østerøy Skole feiret 100 år i 1983. Noen år senere ble skolen lagt ned og elevene overført til Helgerød Skole.
Fru Gøndal og Leif Hustad var lærere på skolen. Hustad kom kjørende med motorsykkel med sidevogn fra Bjerkvik i Nordland med kone og 2 barn. Han ga den engelskundervisning på ettermiddagen siden engelsk ikke var inne i lærerplanen på landsfolkeskolene.
Dette er luftfoto over Flautangen. Her var det et lite gårdsbruk. I dag er det bygget en gapahuk der pekestokken peker. Fin badeplass og natursti er anlagt .
Ytterst på Østerøya lå Helle Minkgård som hadde 3-4000 mink. Her jobbet Eigil mye i ungdommen. Naphaug var i en årerekke bestyrer her.
Eigil avsluttet begynte med en historie av Odd Børresen om hukommelse. Eigil hadde 110 bilder som Jens Petter Rønning «kjørte» for han. Eigil fortalte lunt og positivt om Østerøya og mange av personene der. Eigil fikk stor applaus for mimringen. Han var svært godt forberedt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *