8. og 9. mai 2010 markerte SLS 65-års fredsjubileum

Det skjedde med utstilling og mimretreff i Pukkestadlåven. Utstillingen gikk over to dager, forteller Sven Erik Lund. Vi hadde invitert folk til å låne ut det de hadde, og de kom med bilder, rasjoneringskort, aviser, våpen, klær, tobakksplanter, krisevarer, ukeblader, uniformseffekter, brev og tyske dokumenter. Alt ble registrert og stilt ut i glassmontre og på skjermbrett. Initiativet til arrangementet kom fra Bjørn Kvarenes, som eide gjenstander og rekvisitter fra krigen og fredsdagene.

Her er det fullsatt sal i første etasje på låven på Pukkestad 8 mai. Bjørn Kvarnes ledet begge dagene.

Til mimretreffet hadde vi invitert og avtalt med mennesker som kunne fortelle om inntrykk, erfaringer og opplevelser fra krigen og fredsdagene. Det var folk fra deltagersiden under motstandskampen, og det var husmødre som kjempet på sin families hjemmefront for å holde familie og husholdning gående i de strenge krise- og knapphetstidene, da selv poteter var mangelvare. Takk til Sven Erik Lund som har sendt oss dette.

På bildet leser Bjørn Kvarnes om den Amerikanske hjelpen til Norge.
Her fra utstillingen med blant annet aviser og diplomer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *