2 ubåter hevet på Engø etter krigen

På Åpent Hus tirsdag ble det vist noen bilder lagt ut internett via bildebasen vår hos Sandefjord Bibliotek. Bildene var fra krigens dager. Det var ikke krigshandlinger i Sandefjord 1940, men 17. april 1940 ble de to norske ubåtene A 3 og A 4 senket av mannskapet på 10 meters dyp utenfor Engebukta. Våren 1945 ble ubåtene hevet og først bugsert inn til Engøbrygga hvor dette privatfotografiet ble tatt.

I tårnet ser vi Kjell Røyeng. Bildet er utlånt av Svein Hunskaar.

Båtene ble senere via Mågerø verft slept til Framnæs mek. Værksted for nedrigging. Skrogene ble omgjort til løftepontonger, mens tårnene ble brukt som moringer, det ene utenfor Lystad slipp og det andre ved en brygge på Asnes. Tekst er hentet fra Finn Olstads Sandefjordshistorie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *