Anders Bredal – ny bildeansvarlig i foreningen

Anders Bredal ble på styremøtet tirsdag oppnevnt til ny bildeansvarlig i foreningen, etter Jens Petter Rønning. Etter mange år med svært stor innsats har Rønning nå bedt om avløsning. Rønning og Bredal gjennomfører nå møter for å sikre overgangen best mulig. Bredal sier han håper Rønning fortsatt kan bidra i bildegruppa framover på en eller annen måte. 

Her studerer Anders Bredal mikrofilmleseren, mens Øyvind Hem følger interessert med. ( Arkivfoto)

I styremøtet tirsdag presenterte Bredal sine tanker for bildegruppa framover. Han skisserte både sine mål for arbeidet, organisering og arbeidsoppgaver for bildegruppa. Foreningen  har nylig gjort avtale med Sandar Historielag om digitalisering av bildene i historielagets kulturminner. Bredal vil  starte forsiktig opp igjen arbeidet i bildegruppa før jul, selv om det er krevende i disse koronatider.

Bilder og bøker – Tor Bjørvik
Onsdag besøkte Anders Bredal og Vidar P. Andresen Tor Bjørvik hjemme i Hedrum. Da fikk vi bildene Tor Bjørvik har fra Sandefjord, Stokke og Andebu. Han har et enormt arkiv med bilder, foredrag og bøker. 800 ulike bygdebøker fra hele Norge stod i bokhyllene. 
– Jeg har 2 eks. av mange bøker og da kan dere få et eks. av meg til foreningen, sa Tor Bjørvik.  

Her ser vi Tor Bjørvik foran en del av bygdeboksamlingen i ei av stuene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *