Terje Nordby kom med maleri av Pukkestad – Her vokste han opp

PÅ bildet under ser vi til venstre Terje Nordby overrekke et maleri av den østre bygningen på Pukkestad, til leder Svein Olav Løberg . Nordby bodde her sammen med sine foreldre fra slutten av krigen og fram til 1955. De bodde i nordenden av bygget, bak Nordby. Maleriet er malt av bokhandler Wettergren, fortalte Nordby. 

Far til Terje Nordby var ansatt på Pukkestad Gård. Den gang var det dyr på gården. Tidene har endret seg.

Bygningene ble fredet i 1920 årene.  Pukkestad var i Tholfsen-familiens eie fra 1908 til 1950, og enken Ella Tholfsen ble boende der til 1953. 
I 1950 kjøpte Anders Jahre eiendommen av Thor Tholfsen, og etter et par-tre år skjenket han gården til Sandefjord kommune som Bymuseum. Jahre bekostet også den omfattende restaureringen av framhuset og de to fløybygningene. Vestre fløybygning (som vi er i nå) rommet et stort vognskjul. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *