VÅR: Far radrenser – mor er hest

Øivind Hansen har lånt oss dette sjeldne bildet av sine foreldre, Astrid og Erling James Hansen, mens de driver landbruk i enkleste form på egen villaeiendom i det som da het Råstadveien, nå Vollane. 

Bildet er lånt oss av Øyvind Hansen og informant er Sven Erik Lund.

Der dyrket de poteter og alle slags grønnsaker både til egen husholdning og til litt salg på Framnæs mek. Bildet er tatt rundt 1950, da var de fortsatt sterke og ivrige, og mor kunne stille opp som hest. Far var født i 1901, mor i 1907, forteller Øivind. Far var først sjømann, mønstret på seilskute som 14-åring, fortsatte på sjøen og var ute under krigen. Etter sjømannsyrket ble han tømrer hos Lars Strømøy, deretter var han resten av yrkeslivet i tømrergjengen på Framnæs Mek. Værksted. Tekst: Sven Erik Lund. Bildet er utlånt av Øivind Hansen.
Nå som det går mot vår kan vi mimre litt ved å se på våre bilder om landbruk lagt ut på internett:
Se 48 bilder om landbruk her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *