Henning Aasen – portrett av Gustav Marinus Gulliksen

Per Marvin Tennum skriver:
Fredag var det tid for ny filmseanse i SLSs lokaler på Pukkestad gård. Denne gang var det Henning Aasen (på bildet sammen med kameramann / redigerer Anders Bredal) som presenterte et personportrett av Gustav Marius Gulliksen (1876-1963).
Gulliksens liv inneholder spennende historier, og portrettet ledsages av mange historiske bilder. Han dro tidlig til sjøs, og seilte med 11 seilskuter før han gikk over til steam fart. Gulliksen var blant annet stuert på KNM «Heimdal», som fraktet kong Haakon, dronning Maud og lille kronprins Olav fra Drøbak til Kristiania 7. juni 1905.
Året etter dro han til Shanghai, der han jobbet i fire år, før han kom tilbake til Sandefjord. Tilbake i Sandefjord startet han transportforretning. 1914 gikk han over til automobiler, og ble byens første drosjeeier, muligens med reg.nr. G-101.

Klikk for å starte bildevisningen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *