Hvalfangstminner fra Stewart Island

Dette er en film, som tidligere er blitt vist internt i vår forening. Vi synes det er på sin plass og dele den på nytt med flere. Filmen er produsert av Stein Hoff og Odd Rømteland, og vi har fått tillatelse fra Stein Hoff til å kunne vise den. 

C. A. Larsen, etablerte rederiet Rosshavet i 1922. Historien er fra Rosshavets base på Stewart Island, hvor de ønsket å drive pelagisk hvalfangst i verdens sydligste hav – Rosshavet i Antarktis. Første ekspedisjon var med fabrikkskipet sir James Clark Ross og 5 hvalbåter. Dette er helt på andre siden av jorden, så langt det er mulig å komme fra Sandefjord, og derfor ble hvalbåtene igjen på Stewart Island og overvintret der. 12 mann ble igjen for å klargjøre for en ny sesong.

Dette er historien, og se filme.- Klikk for å starte bildevisningen

Én tanke om “Hvalfangstminner fra Stewart Island

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *