«Jul til sjøs» på Hvalfangst- museet Lørdag 4 desember kl. 13.

Hvalfangstmuseet og Sandefjord lokalhistoriske senter ønsker velkommen til et hyggelig julearrangement med kåseri, bildevisning og musikkinnslag. Vår leder Svein Olav Løberg forteller og viser bilder fra sin tid til sjøs.

Bordet er dekket til julemiddag i offisersmessa

Jul til sjøs var ofte en tid da tankene gikk til dem der hjemme, og savnet var stort, både hjemme og ute på havet og i havnene. Ofte var det lenge mellom hver gang man kom hjem. 
Å ha en dugende stuert og byssepersonale som rigget til skikkelig julefeiring, kunne hjelpe litt på savnet til dem der hjemme. Å ringe hjem den gang kunne bli en dyr fornøyelse, det holdt som oftest med et telegram.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *