Bøker og Skolemateriell hos SLS var tema på Åpent Hus i dag

Vi har 140 lokalhistoriske bøker i et eget bokskap i Tekst- og bilderommet, fortalte styremedlem Inger Wabø på Åpent Hus, idag. Bøkene kan også lånes i 14 dager. Øverst på nettsiden ligger det egen link  til Bokhylla / bøker / skolematriell. Under linken er det lagt ut eget excel- ark for bøkene og for skolemateriellet. Karl Einar Schrøder-Nielsen fortalte om skolemateriellet og viste fram både bendelorm, hvalfoster og datidens «nettbrett» i form av ei lita tavle.

Her demonstrer Inger Wabø hvorledes en finner fram til bokoversikten på nettsiden.

Wabø fortalte at gruppa for arkiv har ansvaret for bøkene på senteret. Gruppa består av Anders Haukaas og meg. Anders har sørget for å få boklisten inn i samme mal som Bokhylla. En kopi av listen ligger i skapet. Det vil være mulig å låne bøker der på tirsdagsmøtene av verten eller meg, Inger Wabø

Her ser vi Karl Einar vise fram glasset med en Bendelorm.

Et gammelt lysbildeapparat ble demonstrert. Karl Einar viste et bilde av ei farget dame i bar overkropp. Det var forbudt i min barndom å vise bilde av ei hvit dame i bar overkropp, fortalte han. Han viste også fram baloptikum som lærerne brukte til å vise boksider på lerret.

Fortidens nettbrett kalte Karl Einar denne lille tavlen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *