Sikret SLS verdifulle gullkorn fra SBs arkiver

 
Tirsdag ble det en virkelig høytidsstund da medlemmene i Sandefjord Lokalhistoriske Senter kunne boltre seg i 160 års avishistorie fra Sandefjords Blad.

Gamle aviser granskes, og gir rom for gode samtaler rundt bordene.

 

Når Sandefjords Blad i løpet av våren flytter til nye lokaler i andre etasje i Thor Dahl-bygget på Brygga, skjer det uten at over hundre år gammelt arkivstoff blir med på lasset. Heldigvis fikk Sandefjord Lokalhistoriske Senter anledning til å sikre seg unikt historisk materiale.
Ifølge ansvarlig redaktør i SB, Steinar Ulrichsen, er mer enn 160 års avisutgivelser digitalisert av Nasjonalbiblioteket. Og både de og Vestfold-arkivene har fått saumfart kjellerarkivet i Storgata / Jernbanealléen. Likevel var det mye å forsyne seg av da SLS ble invitert til å hente ut det man anså som interessant av det som var igjen. Og det var mye.
– Egentlig fant vi mer enn vi kunne ta med oss. På Pukkestad gård er det arealene som setter begrensninger. Men vi fikk med oss en god del. Vi plukket ut aviskompletter fra sentrale perioder, samtidig som sikret oss mange aviser fra 2. verdenskrig. Opp gjennom årene har Sandefjords Blad også trykket opp mange jubileumsutgaver med ulikt fokus. Mye av dette har vi nå sikret oss, forteller leder i SLS, Svein Olav Løberg.
Alt det historiske er nå samlet i lokalene på Pukkestad gård, og vil være tilgjengelig for medlemmer og andre interesserte.
– Vi holder åpent hus hver tirsdag formiddag, da i forbindelse med et lokalhistorisk foredrag. Men da er det også mulighet til å kikke gjennom det vi nå har tatt vare på, sier Svein Olav Løberg.

Harry Rove (t.v.) og Steinar Hvitstein kikker og tekster gamle bilder.

SLS-leder Svein Olav Løberg (t.v.), Unni Aspaas og Odd Erik Jacobsen.

Bilder og tidligere avisutgaver er interessant for medlemmene i SLS!

Krigsutgivelsen Sandefjords Presse, fredag 6. april 1945.

Særtrykk av Sandefjords Blad etter den tragiske bybrannen, mandag 19. mars 1900.

Glimt fra 100 års avishistorie – 1861 til 1961.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *