Steinar Hvitstein om Ruklahjørnet og Bakgården

Steinar Hvitstein satt seg tidlig et mål i livet; han ønsket å bli pensjonist som 50-åring. På veien dit etablerte han Industri Mekanikk (1974) og Scan Plast (1981). Han nådde målet, selv om livet hans i dag er langt fra preget av bedagelig pensjonisttilværelse. Tirsdag holdt han foredrag i SLS’ lokaler på Pukkestad. (Bildepresentasjon nederst i saken!)

Steinar Hvitstein startet med å presentere den siste satsingen i området sør for Landstads gate, mellom Sandefjordsveien og Prinsensgate. Og tilhørerne på Pukkestad var tydelig begeistret for dette spennende prosjektet som nå er ferdigstilt.

Etter at Steinar Hvitstein kjøpte sin første eiendom i Pukkestadbakken i 1991, kom ønsket om å utvikle en «gamleby» i Sandefjord.

Vi har jo heldigvis flere områder som fortsatt er preget av gammel bebyggelse. Vi har vakre Bjerggata, og vi har Nybyen. Men dette har mest vært boligområder. Nærheten til sentrum gjorde at jeg hadde et ønske om å skape et miljø med folk og kultur, fortalte Steinar Hvitstein blant annet.

I 1994 kjøpte han et hus i Bakgården på tvangsauksjon. Sju år senere kjøpte han huset til Maren og Arthur Rismyhr, det som nå rommer Bakgården Café. Senere ble gjerdene mellom Sverresgate 6/8 og Kongens gate 35/37, revet, og et kultureldorado begynte å se dagens lys.

I sitt bildeforedrag viste Steinar Hvitstein hvorledes han hele tida har ønsket å ta vare på både stil og historie. I dag er det 18 leiligheter, tre kollektiv kafé og to butikker i Bakgården.

– Det finnes få rette vinkler bygningsmassen. Så er det no man ikke trenger under restaureringsarbeidene her, er det vater, vinkel eller rettholt, fortalte Steinar.

Steinar Hvitstein og sønnen Thomas’ firmanavn for området er Nytbyn. Med det ønsker de å skape gode opplevelser i den gamle, sjarmerende trehusbebyggelsen rundt Dag Solstads Plass, med fokus på mat, kunst og kultur. Eiendomsutviklingsselskapet har fokus på bevaring av fortrinnsvis gammel trehusbebyggelse. Samtidig som de er opptatt av å skape en levende by og legger til rette for butikker og aktiviteter på gateplan som gir turister og lokalbefolkning økt trivsel og gode opplevelser blant bygninger som vi låner av fortiden.

Steinar Hvitsteins bildefremvisning taler for seg selv.

Ruklahjørnet Bakgården

Én tanke om “Steinar Hvitstein om Ruklahjørnet og Bakgården

  1. Steinar du har en stor innvirkning på bevaringen av
    denne delen av byen vår. Her kan du merke en god atmosfære blant de gamle bygningene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *