Bilder fra bygging og reparasjon av skip på Framnes

Sist tirsdag viste Otto Aagesen mange bilder også fra «innsiden» av skipsverftet på Åpent Hus, på Pukkestad. Aagesen ble ansatt på tegnekontoret i 1974. Han fikk også oppgaver med å fotografere aktivitetene på verkstedet. Bildevisningen ble filmet og blir senere gjort tilgjengelig. 

Bildet viser elektrisk bil brukt på Framnes. Denne hadde vært meieribil i Oslo. På Framnes ble det bygd ca. 200 båter. I tillegg kom reparasjoner og bygging av rigger og flytedokker.

Otto Aagesen under bildevisningen på tirsdag.

Bygging av dokker var viktig for Framnes, sa Aagesen. De bygde bl.a. ei flytedokk som ble satt sammen av 7 deler. Under ser vi en del av de ansatte på tegnekontoret som var delt opp i flere avdelinger. 

På Framnes arbeidet det tidvis opptil 1700 personer hvorav 300 – 400 var innleid. Folk trivdes, og mange gruet seg til å gå av med pensjon. Bedriften var flink til å tilrettelegge for arbeid i alle aldre. Aagesen viste oss bilder fra svært mange arbeidsoperasjoner under byggingen av store skip. 
Funksjonærforeningen hadde egen hytte til bruk for ansatte i Kodal. 

Bildet viser Arnold Olavsen i arbeid på tegnekontoret.
Luftfoto av Framnes slik vi kjenner det.
Framnes sett fra byen med stor aktivitet – både rigg og skip er under arbeid.

En kan glede seg til filmen blir tilgjengelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *