Om Pukkestad gård, tirsdag 12. april

Tirsdag 12. april (i påskeuka) er det Svein Olav Løberg som er ansvarlig for formiddagens innlegg. Denne gangen er temaet rett og slett: Pukkestad gård – en gård som første gang nevnes i 1396, i forbindelse med spørsmål og rettighetene til et område ved Ruklabekken.

Svein Olav vil ta oss med på historien videre. Anders Jahre kjøpte gården i 1950, og etter en omfattende restaurering i 1955-56 ble den gitt til Sandefjord kommune og bymuseet. Da bymuseet ble lagt ned på 2000-tallet har kommunen leid ut gården til frivillige organisasjoner. Sandefjord Lokalhistoriske Senter disponerer nå den vestre bygningen.  

P.g.a. påske, blir det ikke møte i tekst- og bildegruppa kl. 18.00. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *