Stokke Historielag har nådd 1000 medlemmer i år

I år har vi passert 1000 medlemmer, fortalte leder Svein Erik Bergsholm i Stokke Historielag på Åpent Hus på Pukkestad tirsdag. Laget ble stiftet i 1950 og holder møtene og aktiviteten på Stokke Bygdetun. Stokke Bygdetun er en stiftelse som nå har 7 bygninger på tunet med egen kafe hver onsdag fra kl. 10 – 14. 

Her ser vi Bergsholm i det han har startet orienteringen om utviklingen av Stokkebyen

Bergsholm opplyste at de har et stort lager av bygdebøker for Stokke som de nå selger for kr 200 for alle 3 binda. Disse kan kjøpes på kontoret hver onsdag fra kl. 10 – 14.

Gamle i Stokke kalte Stokkebyen for Jevnaker, opplyste Bergsholm. I Sokke var det tidligere 2 meierier. Stokkes utvikling skyldes at Jernbanen ble et knutepunkt fra 1880-åra når Jernbanestasjonen kom med mulighet for hurtig transport av folk og varer.

Under ser vi et bilde med basis i Storgata som i 2016 ble omdøpt til Fredriks Stangs Gate pga. kommunesammenslåingen. Det kunne ikke være 2 Storgater i Sandefjord. 

Etter at dette bildet er tatt kom Stokke Rådhus inntil Storgata vest for jernbanebommene. Videre vestover er småhus revet og blokkbebyggelse kommet.

7 juni vil vi kunne besøke Stokke Bygdetun og få en omvisning. Nærmere informasjon kommer senere, men foreløbige planer er at vi møter opp på Pukkestad kl. 10.30 og samkjører derfra til Bokemoa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *