Formiddagskåseri om Arnstein Arneberg

 

Arnstein Rynning Arneberg (1882-1961) regnes som en av Norges betydeligste arkitekter gjennom tidene. Og han har også satt sitt preg på Sandefjord. Tirsdag formiddag (24. mai) inviterer SLS til et spennende kåseri med Arneberg-kjenner, Svein Ingebretsen.

– Av de største prosjektene arkitekt Arnstein Arneberg har signert, er Oslo Rådhus, Sjømannskirken i Rotterdam, Vikingskipmuseet på Bygdøy, kronprinsboligen på Skaugum og interiør i FN-bygningen i New York. Hans produksjon var enorm. Store villaer og kirkebygg over hele Norge ble et kjennemerke, forteller Svein Ingebretsen.
Hvordan kan det så ha seg at Arneberg har satt så sterke spor etter seg nettopp i Sandefjord?
– Svaret er ganske enkelt; hvalfangstens redere, og da i første rekke Anders Jahre. Jahre var alltid ute etter det beste, og da han i 1930 skulle bygge sitt hjem på den nyinnkjøpte tomten på Midtåsen, tok han kontakt med Arnstein Arneberg. Denne arkitekten hadde jo nettopp tegnet hus for kronprinsen…
Foruten Midtåsen, har Arneberg også tegnet det vi i Sandefjord fortsatt omtaler som Park Hotel.
Tirsdag forteller Svein Ingebretsen mer om Arnebergs oppdrag i Sandefjord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *