Tirsdag 10.5.: Tur til Andebu. Torsdag 12.05.: Yngve Tørrestad på Forsmann

Tirsdag 10. mai flytter vi igjen formiddagsmøtet ut fra Pukkestad gård. Da samles vi på parkeringsplassen på Pukkestad, Hystadveien 21 kl. 1030, for å kjøre sammen til Andebu fortidslag på Gulli skole. Torsdag 12. mai er det mimrekveld med Yngve Tørrestad på Forsmannsenteret.

Gulli Skole er gjort om til et skolemuseum, to km sør for Andebu sentrum. Her har Andebu Fortidslag sine møter. Bygdekvinnelaget har dessuten egen bakerovn, vevstue og eget møtelokale der. Tirsdag får vi omvisning og orientering om virksomheten.
Siden vi skal på skolen, tar hver og en med seg matpakke. Kaffe blir servert. Vi fyller opp bilene, slik at det blir en form for samkjøring!
 
Siden vi er på skolen, smører hver og en med seg sin egen matpakke. Kaffe får vi servert. På kvelden (kl. 18.00) er det som alltid møte i tekst- og bildegruppa på Pukkestad gård. Der har vi god plass til flere!
 
Torsdag 12 mai kl. 18.00 inviterer SLS i igjen til mimrekveld på Forsmannsenteret. Denne gangen er det Yngve Tørrestad, kjent blant annet som NRK-journalist, som vil kåserer om sin oppvekst i Sandar og Sandefjord på 50- og 60 tallet. Yngve bodde og vokste opp i Sandar kommune, mer eller mindre på Sandar Herredshus, få meter fra den gamle bygrensen til Sandefjord.
 
– Jeg fartet mye rundt i omkringliggende områder og i byens sentrum. Jeg betraktet meg like mye som bygutt den gang, som nå, minnes den nå pensjonerte journalisten.
Sandar og Sandefjord slo seg sammen i 1968.
 
Yngve Tørrestad forteller at han vil oppfordre tilstedeværende til å bidra med opplevelser og fortellinger. Selv vil han bruke egen erfaring og egne minner som utgangspunkt.
Selv har han invitert med seg Tore Liverød, som bidrar med å fortelle om det aktive skihoppmiljøet i kommunen på den tida.
 
Yngve Tørrestad vil ledsage kåseriet med bilder, både fra eget arkiv, fra venner og kjente og fra den lokalhistoriske bildebasen.
 
Et begrenset antall fortellinger ble med i mitt kapittel «Vaktmester’n på Sandar» i bokserien «Mitt kjære Sandefjord». Men jeg har mange flere opplevelser og historier å fortelle. Noen få av disse er muligens fortalt som et apropos på enkelte Mimretreff, men jeg har mye å ta av, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *