Kåseriet om «Tomta» fylte Forsmannsenteret

Kåseriet om «Tomta» fenget den eldre befolkning i Sandefjord. Storsalen på Forsmannsenteret var full torsdag kveld da Finn Egil Johannessen kåserte om Mitt kjære «Tomta. Hele 76, ulike bedrifter, på Tomta hadde Johannssen oversikt over. Kåseriet ble filmet og vil bli gjort tilgjengelig om en stund. Flere bilder under les videre.

Her er det en kort pause med kaffe og lystig prat

Finn Egil Johannessen under fremføringen som var imponerende detaljrik på bedrifter og personer.
Fiskesentralen lå vel ut mot Dronningens gate
Torvhandel og bussholdeplass. Tomta ble asfaltert i 1930 og i 1931 kom bussene. Hit kom også Busskafeen som serverte middag og elektrisk traktet kaffe i følge annonsen i Sandefjords Blad.
Brøytingen om vinteren var ikke som i dag. Faren til Johannessen hadde busser på Tomta.
Audun Tjomsland fortalte om butikken til hans far Tom Tjomsland som til å begynne med solgte varer også for meieriet. Under ser dere butikken på hjørnet, men den ble flyttet vestover fra hjørnet.
Butikken var i Meirigården til å begynne med.
Her er det matkø utenfor meieriet under krigen.

Det var tydelig under kåseriet at de frammøtte hadde et forhold til Tomta slik Johannessen skriver her.

Her forteller ei engasjert dame noe til Johannessen etter kåseriet. Flere fremmøtte delte også sine historier fra og om bedrifter og personer de hadde opplevd på Tomta.
Her er Finn Egil Johannessen omkranset av nestleder Karl Einar Schrøder-Nielsen, til venstre og Odd Erik Berggraf Jacobsen som filmet kåseriet.

Stor takk til Finn Egil Johannessen som hadde lagt ned et stort arbeid som forberedelse til dette kåseriet. Foreningen filmer nå mimretreffene for bevaring for ettertiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *