Tirsdag 6. sept. 10.30: Tur til Svinessaga

Tirsdag 6 september kl. 10.30 arrangerer SLS tur til Svinessaga ved Goksjø. Frammøte: Pukkestad gård kl. 1030 – Ta med matpakke.

Svinessaga er en gammel eiendom, men fremstår nå som et nytt friluftssenter i Vestfold. Eiendommen ligger ved Goksjø, den 4. største innsjøen i Vestfold. Vannet er fiskerikt og har flere fine badeplasser. Store flytebrygger for utsetting av kano / kajakk, fisking eller for å gå ut på isen vinterstid. En stor aktivitetspark levert av HØYT og LAVT ble etablert 2021.
I 1872 etablerte man en dampsag på eiendommen. Virksomheten var omfattende og hadde i sin tid 20 hester og 20 mann knyttet til sagbruksvirksomheten. Sagbruket ble nedlagt midt på 1980-tallet og har siden fungert som lager. Svinessaga er en gammel industieiendom som gradvis blir omgjort til et friluftssenter.
Sandefjord Turistforening har gjennomført en omfattende opprydding og tilrettelegging av friluftsaktivieter. Her er en rik kulturhistorie kombinert med en fantastisk beliggenheten, solrikt sørvestvendt slik at det kan være spektakulær solnedgang når forholdene tilsier det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *