Tirsdagsmøtet på Biblioteket – Samarbeidet styrkes

Biblioteksjef Berit Borgen ønsket økt samarbeid med oss og de andre foreningene i Sandefjord. Hun opplyste at biblioteket i storkommunen har 21 årsverk. 13 av disse er på rådhuset i Sandefjord. Hun sa at bibliotekene er i sterk endring p.g.a. digitaliseringen. Nå kan en besøke biblioteket fra kl. 07.00 til kl. 23.00. dersom en har lånekort og er registrert.

En del av de frammøtte lyttende til Berit Borgen.

Etter presentasjonen av biblioteket var en innom økt synliggjøring av bildebasen på bibliotekets nettside og behovet for videreutvikling av de tekniske løsningene. 

Borgen opplyste at det nå er lagt opp til stor grad av selvbetjening som en effekt av selvbetjening.

I Sandefjord var det i 2019 193535 besøk på biblioteket og utlån av 167310 bøker. I tillegg hadde de 339 arrangementer.

Lokalhistoriewiki.no er et tilbud Borgen ville foreningen kunne skulle vurdere å bruke. De vil arrangere kurs for brukere som vil legge inn stoff der.

Om lokalhistoriewiki.no

Lokalhistoriewiki drives av Norsk lokalhistorisk institutt (NLI) ved Nasjonalbiblioteket. Wikien har over 2 millioner besøk i året og akkurat nå 66 232 artikler og 199 760 bilder. Om du vil bidra med å skrive, redigere eller laste opp bilder, er det bare å registrere seg som bruker! Hvis du trenger starthjelp, kan du ta en titt på hjelpesidene våre. Og om du ikke finner ut av ting, ta gjerne direkte kontakt med oss på NLI. 

Borgen mente det er muligheter for oss som forening å legge stoff og bilder inn i denne basen. Dette blir et varig nettsted. Anders Bredal og Otto Aagesen vil følge opp kontakten videre mot biblioteket og studere lokalhistoriewiki nærmere for evt. bruk i foreningen.

Bildet viser en samling med hvalfangststoff som skal ut fra biblioteket. Det blir muligens sendt til Vestfoldarkivet på Pindsle. Samlingen er opprinnelig fra Hvalfangstmuseet.

Spørsmålet blir da hvor tilgjengelig samlingen da blir for befolkningen i Sandefjord og folk i resten av landet som har interesse for hvalfangst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *