Mimrekveld om gamle butikker

I september gjennomførte Sven Erik Lund og Lars Ove Strat i Foreningen Gamle Sandefjord det som ble en forkortet utgave av byvandringen om gamle sentrumsbutikker. Torsdag 9. februar fortsetter de prosjektet, denne gangen med bilder og kåseri på Forsmannsenteret.

RØNNING: To gode representanter for nær fortids handelsliv i Sandefjord. Marie Rønning til v. og Solveig Spetalen da de feiret 50-årsjubileum for Harry Rønning A/S 17.10.1981. Foto: Foto: SB/SLS’ bildebase.

September 2022: Sven Erik Lund orienterer om sentrumsforretninger under byvandringen i fjor høst. Den ble noe amputert, men nå er det klart for fortsettelsen på Forsmannsenteret torsdag 9. februar. (Foto: Per Marvin Tennum)

Torsdagens mimretreff arrangeres som et samarbeid mellom Foreningen Gamle Sandefjord og Sandefjord Lokalhistoriske Senter. Den store oppslutningen om høstens byvandring fikk svært god oppslutning, publikum viste et engasjement som bidro til historier og gode opplysninger som kan nyttiggjøres i den videre formidling av byhistorien. Vandringen startet på Torget, men ble avbrutt etter at man hadde hatt en svært informasjonsrik tur oppover Storgata, til Christopher Hvidts plass.

– Derfor ble det ikke noen gjenoppdagelse av og mimring om butikker og serveringssteder på resten av Hvidts plass, i Stockfleths gate og Jernbanealleen, hele tiden med sideblikk til tverrgatene, slik vi hadde planlagt. Men torsdag fortsetter vi runden med vår nære byhistorie innendørs, med gode lydforhold og visning av bilder. Under slike forhold blir det også enklere å formidle minner fra deltakere som husker godt. Formålet er å gjenoppdage butikker som fantes på 1950- og 60-tallet i byens mest sentrale gater. Sandefjord var full av butikker, små og litt større handelsbedrifter lå tett i tett gatelangs. Til Forsmannsenteret kommer det forhåpentligvis både kunder og butikkfolk som husker langt tilbake i tid, forteller Sven Erik Lund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *