Mimrekvelden torsdag om foto- og filmmannen Knut Einar Oskarsens (93) liv og produksjon ble en stor suksess.

Den anerkjente filmfotografen Erik Jacobsen viste oss godbiter fra Oskarsens produksjon av bilder og film på Forsmannsenteret torsdag kveld. Her hyllet Jacobsen sin gode venn gjennom 40 år. Kvelden ble filmet og blir tilgjengelig på et senere tidspunkt.

Forestillingen er over og vi fikk et bilde av Knut Einar Oskarsen, kona Bjørg og kveldens foredragsholder Erik Jacobsen. Jacobsen skrøt uhemmet av alle de gode kakene Bjørg hadde servert når Jacobsen var hjemme hos Oskarsen.
Full sal på Forsmannsenteret var med og hyllet Oskarsen sammen med Jacobsen som har samarbeidet med Oskarsen i 40 år.

Leder Karl Einar Schrøder-Nielsen takket også Oskarsen for hva han har betydd for foreningen gjennom levering av bilder og film som foreningen har lagt ut på internett. Alle fremmøtte fikk med seg et hefte om Oskarsens liv utarbeidet for foreningen av Sven Erik Lund.

Under følger flere bilder fra i går kveld. Senere blir kvelden tilgjengelig på film.

Familien var til stede på første rad. På første rad Knut Einar og kona Bjørg, samt dattera. Bak sønnene og barnebarnet som sang flott på et av filmklippene.
Avslutningsbildet på kåseriet med Knut Einar og Erik foran skjermen.
Svein Olav Løberg, til venstre bak, hadde mye kontakt med Knut Einar som nylig avgått leder gjennom 12 år.
Bak til høyre, nyvalgt leder, Karl einar schrøder-Nielsen. foran kona Bjørg.
Mange ville snakke med Knut Einar Oskarsen. Her er det Sven Erik Lund. Han redigerte heftet foreningen vår ga ut med minner fra Knut Einar Oskarsens liv.

Sandefjord Lokalhistoriske Senter og Sven Erik Lund har tidligere gitt ut et rikholdig hefte viet Knut Einar Oskarsens minner fra et langt liv i Sandefjord. Med godt humør og en imponerende hukommelse forteller han der om mennesker, butikker, gateliv, episoder og merkverdigheter fra livet før han ble elektriker på Jotun. Her kommer han inn på sin oppvekst som skolegutt, de første jobbene som visergutt, og senere som butikkbetjent før og etter krigen. 

Før kåseriet startet ser vi Erik Jacobsen og Svein Olav Løberg i samtale med Oskarsen. Bak ser vi Odd Erik B. Jacobsen filmet kåseriet for foreningen.

Kåseriet ble filmet. Blir senere tilgjengelig i Bokhylla på denne nettsiden. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *