By- og badehistorie med dr. Thaulow – Gratis omvisning på Kurbadet hver søndag og mandag i juli kl. 15.

Hver søndag og mandag i juli – fra søndag 2/7 til mandag 31/7 – alle dager kl. 15:00 – vil dr. Thaulow (Svein Ingebretsen) fortelle om Kurbadet fra starten som Sandefjord Svovl- og Søbad i 1837 til siste sesong 1939. Kurbadets Venners omvisninger på Kurbadet er et populært innslag i sommerukene. Omvisningene er gratis, Både byens egen befolkning, hyttefolk og andre tilreisende har tidligere år vist å sette pris på dette tiltaket. 

Dr. Thaulow (Svein Ingebretsen) er klar for omvisningene hver tirsdag kl. 15.

Samtidig får du vite mye om Sandefjords første hundre år. Visste du for eksempel at Sandefjord Bad helt frem til 1937 eide hele den nedre delen av byen; fra Hjertnesskogen til Kurbadet. Les videre og se flere bilder.

Dette la grunnlaget for Sandefjords grønne profil? Selvsagt får du også høre om bevaringeskampen og restaureringen 1980-87. samt dagens drift som «hjem» for 15-16 kulturforeninger og utleie til Kurbadhagen og Galleri Brown, og som selskapslokale. Under ser dere flere bilder.

 

Her er Svein Ingebretsen Dr. Thaulow.
Bilde fra en tidligere omvisning.
27. april 1995 Kurbadet Proprietær Fridtjof Zeiner Jeremiassen på plass i gytjestampen med sin faste badetjener Johannes Salomon Olsen i Kurbadet. Foto: Atle Møller

Slik fremstår Kurbadet i dag etter resturingen i 1980 – 87. I dag er det «hjem» for 15 – 16 kulturforeninger.

Les mer om Kurbadet på deres egen nettside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *