Konsert på Kurbadet søndag 24. september kl. 15:00: «Agathe Backer Grøndahl er tilbake på Sandefjord Kurbad!»

Badelege Thaulows tipp tipp tippoldebarn, Sara Aimée Smiseth, forteller levende fra Agathe Backer Grøndahls (1847-1907) begivenhetsrike kunstnerliv, og spiller fra hennes mest virtuose, fantasirike pianoverker.

Backer Grøndahl var født i Holmestrand, og studerte med storheter som Franz Liszt og Hans von Bülow. I sin samtid var hun en av de mest omtalte personene i norsk og nordisk offentlighet. På sine omfattende Norgesturneer, opptrådte hun, som mange andre musikalske autoriteter, blant annet på Sandefjord Kurbad. Over hundre år senere skal komposisjonene hennes igjen klinge på Kurbadet!

Sara Aimée Smiseth har utgitt en kritikerrost innspilling av Backer Grøndahls klaververker, og har blant annet turnert i USA med musikken hennes. Hun er kjent for sin kombinasjon av fortellerkunst og klavermusikk, og spilte senest på Sandefjord Kurbad i april i år, med premieren på konsertforestillingen «Formødre».Svein Ingebretsen fra Kurbadets Venner åpner konserten med en innledning om musikken ved badet i et historisk perspektiv.

Velkommen til en spennende konsertopplevelse med historisk sus!
Arrangør: Kurbadets Venner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *