Det har vært mye snø før også – spesielt i 1936/37 og i 1950

Tirsdag var det første Åpent Hus i 2024. Etter prat og kaffe fra kl. 10.30 til kl. 11.15 viste Anders Bredal bilder fra år det var mye snø. 

Bildet er fra 1936 og viser drosjene på torget. Til venstre Anders Bredal som viste bildene.

Se flere bilder fra visningen  under les mer. 

35 personer møtte på tirsdagen. En fortalte at det også var kaldt og mye is bl.a. i 1963. Da kjørte unggutter mopeder nesten til Færder. En annen fortalte at en bil var nesten ute ved Færder og pilket fra bilsetet med bilen i gang.

Her ryddes det snø på Aagaards Plass i 1936
Snørydding på Jernbanen i 1938

Antagelig er bildet tatt vinteren 1950, en av de mest snørike i manns minne. Her ser vi at det ble brukt både hester og lastebiler for å få fjernet snøen fra bygatene. Og snøen ble måkt opp på sleder og lasteplan med spader. Fra biler som ikke hadde tipp måtte snøen måkes ut i sjøen. Det fortelles en historie om to karer som falt i sjøen under slikt arbeid. Den ene røkte pipe da han datt uti, og da han omsider dukket opp igjen gjennom snøsørpa, hadde han fortsatt pipa i kjeften. Det var neppe fyr på den. Tekst: Sven Erik Lund. Foto Knut Einar Oskarsen.

Foto: Knut Einar Oskarsen. Sverres Gate mot Tomta i 1959.

Snølemmer var det mye av på 50 og 60 tallet. Her er et foto fra 1961 tatt av Harald Fevang på Hunstok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *