Ble hedret for lokalhistorisk fotoinnsats

For Sandefjord Lokalhistoriske Senter er det å ta vare på og gjøre bilder tilgjengelige, en av de sentrale oppgavene. Tirsdag ble Otto Johannes Aagesen utnevnt til foreningens tredje æresmedlem for sin utrettelige og kunnskapsrike innsats fra oppstarten i 2010.

Otto Aagesen til høyre med diplomet som viser æresmedlemskapet. Til venstre gjenvalgt leder Karl Einar Schrøder-Nielsen
– Det er en stor glede for styret å utnevne et nytt æresmedlem. Vedkommende har vært med på å og bygge opp foto- og bildekunnskapen i foreningen fra begynnelsen av. Fotografering, fremkalling og bildebehandling har han drevet med svært lenge. Han har vært medlem og en tid leder i Sandefjord Fotoklubb, og fotograferte mange av aktivitetene på Framnes Mekaniske Verksted mens han var ansatt der. For oss i Sandefjord Lokalhistoriske Senter har han vært en uvurderlig ressurs. Derfor er det så godt og så riktig å gjøre Otto Aagesen til foreningens nye æresmedlem, sa leder Karl Einar Schrøder-Nielsen da han utdelte prisen i forbindelse med SLS’ årsmøte på Pukkestad gård tirsdag kveld.
Med sin interesse for digital fotografering og bildebehandling har Otto Aagesen vært svært viktig for utviklingen av Sandefjord Lokalhistoriske Senter. Hans kunnskap har bidratt til at foreningens bilder nå er gjort tilgjengelig på nett, blant annet på Sandefjord Biblioteks nettsider.
– Sin kompetanse har han hele tiden delt med foreningens medlemmer, slik at mye kunnskap om bildehåndtering er brakt videre. Han har også jobbet med levende bilder, noe som også er kommet SLS til nytte. Hans store bildeserie som i dag er utstilt i foreningens lokaler på Pukkestad, forteller Sandefjords historie før og nå. En viktig dokumentasjon for framtiden, avsluttet Karl Einar Schrøder-Nielsen.
Årsmøtet i Sandefjord Lokalhistoriske senter fortalte om en aktiv forening med om lag 320 medlemmer. Hver tirsdag arrangeres åpne formiddagsmøter i egne lokaler på Pukkestad gård, samtidig som man seks ganger i året arrangerer såkalte «mimrekvelder» på Forsmannsenteret. Flere helger inviterer man dessuten til lokalhistoriske kaféer.
Karl Einar Schrøder-Nielsen ble gjenvalgt som leder. Gjenvalgt ble også nestleder Per Marvin Tennum og sekretær Vidar P. Andresen. Styremedlem Frank Vik -Hansen valgte å tre ut av styret etter to år, og blir nå erstattet av nyvalgt styremedlem Edvard Gran. Styremedlemmene Grethe Verde, Inger Wabø og Anders Bredal var ikke på valg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *