Da freden kom til Sandefjord

BØD OPP TIL DANS: På selveste fredsdagen, 8. mai, ble det rigget til storstilt dans på Torget. (Arkivfoto, Sandefjord Lokalhistoriske Senter)

Når Tor Bjørvik (80) er tilbake på Forsmannsenteret torsdag 18. april, er hans hovedtema avslutningen på de dramatiske krigsårene mellom 1940 og 45. Bildeforedraget er i regi av Sandefjord Lokalhistoriske Senter.
– Krigen mellom 1940-45 var jo den mest dramatiske periode i Norges historie, uten sammenligning. Selv om jeg kommer til å vektlegge den siste tida, opp mot selve frigjøringsdagen, vil jeg ta for meg det som skjedde i Sandefjord både da krigen kom, de fem åra som den varte, og ikke minst frigjøringa i 1945, forteller Tor Bjørvik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *