Øya heter Natholmen – Leirstedet heter Knattholmen

Rune Christensen opplyste at øya heter Natholmen, mens leirstedet heter Knattholmen da han tirsdag presenterte en særoppgave på Åpent Hus. Oppgaven skrev han da han gikk i tredjegym på Sandefjord Gymnas, i 1974. Oppgaven kalte han Engø, Årø og Nattholmen fram til 1940, Holmen var ubebodd inntil 1620 og bare benyttet som ladested for tømrere fra Sandefjord og Stokke, opplyste Christensen.

Rune Christensen under presentasjonen

Dette var til stor irritasjon for Tønsberg borgerne som skulle drive all handel i distriktet og ut av landet. 
Tønsberg fikk i 1622 kong Kristian 4 til å forby Natholmen som ladested men det ble fjernet året etter fordi Natholmen tilhørte Tjøme IKKE Tønsberg. Tjøme hadde eget ladested.
Brua ut til Natholmen var ferdig i mars 1923. Leirstedet fikk navnet Knattholmen fordi øya tidligere hadde hatt det navnet, opplyste Inger Røgeberg. Hun fortalte at det i 1995 ble startet Kystleirskole på øya. Aktiviteten er stor og de serverer nå rundt 62000 måltider i året.

Plansjene til Rune Christensen  kan sees her 

Stor interesse for presentasjonen av særoppgaven til Rune Christensen. Plansjene er lagt ut i Bokhylla og kan sees over bildet her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *